ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/10/2019

МЈЕРЕ НАКОН АНАЛИЗЕ МАТЕРИЈАЛА О ПРИЈЕТЊАМА ЈУГОВИЋУ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Из Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву Срни је речено да ће бити предузете мјере након анализе комплетног материјала достављеног од полиције у вези са слањем пријетећих СМС порука јавним личностима.

 

У одговору на питање у којој фази је истрага о пријетећим СМС порукама начелнику општине Пале Бошку Југовићу из Окружног тужилаштва наводе да су 15. априла од Полицијске управе Источно Сарајево примили оперативни материјал на оцјену ради предузимања мјера и радњи.

Из Тужилаштва прецизирају да је материјал у вези са пријавом лица да им стижу СМС поруке због којих осјећају страх за свој и животе чланова породица.

"Наведени материјал заведен је у евиденцију предмета ТЦМС /Система за аутоматско управљање предмета у тужилаштвима/ које води Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву", наводи се у писаном одговору.

Начелник општине Пале Бошко Југовић затражио је од Полицијске управе Источно Сарајево да јавности предочи сва званична сазнања о случају пријетећих СМС порука које је добијао и саопшти у којој је фази њихово расвјетљавање.

"Лица која су то починила су идентификована, а ја тражим и да се открије њихов идентитет", рекао је Југовић раније на конференцији за новинаре.

Он истиче да ће, без обзира да ли ће бити основа да се покрене кривична пријава, покренути приватну тужбу против тих лица, јер постоји основана сумња да су се нека од њих налазила на листи СДС-а за одборнике.