ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура15/10/2019

"ВЕСЕЛИН МАСЛЕША" - АНСАМБЛ ОД РЕПУБЛИЧКОГ ЗНАЧАЈА

 

БАЊАЛУКА, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Ансамбл народних игара и пјесама "Веселин Маслеша" из Бањалуке сврстан је у категорију ансамбла од републичког значаја.

 

Из овог ансамбла је саопштено да су једини ансамбл/КУД који је испунио услове за стицање статуса републичког значаја, што је потврда вишедеценијског професионалног приступа раду иако дјелује у области културно-умјетничког аматеризма.

Они наглашавају да ово представља круну досадашњег рада свих чланова, рачунајући не само тренутну гарнитуру људи, већ и претходне, уназад успјешне 71 године постојања.

Ансамбл "Веселин Маслеша" пријавио се на јавни позив Министарства просвјете и културе Републике Српске за категоризацију културно-умјетничких друштава и ансамбала народних игара и пјесама, те након разматрања стручне комисије остварио резултат од 93,4 бода од максималних 100.

"Министар просвјете и културе Наталија Тривић уважила је приједлог стручне комисије и потписала рјешење о утврђивању статуса Ансамблу народних игара и пјесама `Веселин Маслеша` од републичког значаја", наводи се у саопштењу.