ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/10/2019

СРУШЕНА СТАРА ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА, УСКОРО ГРАДЊА НОВЕ АУТОБУСКЕ

 

БИЈЕЉИНА, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Жељезничка станица у Бијељини која је деценијама надживјела посљедње возове и пругу у Семберији срушена је и у току је рашчишћавање парцеле на којој ће бити изграђена нова аутобуска станица, рекао је Срни начелник градског Одјељења за стамбено-комуналне послове Предраг Петричевић.

 

"Одлуком Владе Републике Српске одређени број парцела на локацији старе жељезничке станице дат је у посјед града Бијељина и тиме су се у потпуности стекли имовински услови да град располаже комплетним простором и да може да приступи активностима на измјештању постојеће аутобуске станице", навео је Петричевић.

Он каже да се истовремено, док траје рашчишћавање парцеле, израђује и техничка документација за изградњу аутобуске станице.

Петричевић је подсјетио да је град раније имовински ријешио одређени број парцела на овој локацији и да је за станаре шест станова обезбијеђена исплата или адекватна замјена стамбеног простора.

Према његовим ријечима, намјера Градске управе је да се ускоро, чим буде завршена техничка документација, приступи избору извођача и почетку изградње аутобуске станице у Бијељини већ идуће године.

Петричевић је истакао да ће на новој локацији аутобуска станица имати изузетно добру везу и директан улаз на обилазницу, чиме ће све градске саобраћајнице бити растерећене од аутобуског саобраћаја, нарочито центар Бијељине.