ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана16/10/2019

УПАД РОСУ - РЕАКЦИЈА НА ПОРАЗ У ИНТЕРПОЛУ

 

БЕОГРАД, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Директор полиције Србије Владимир Ребић изјавио је да је најновији упад специјалне јединице приштинске полиције /РОСУ/ на сјевер Космета вид застрашивања српског народа након пораза који је Приштина доживјела у Интерполу.

 

Ребић је истакао да је српска полиција имала сазнања да ће у току ноћи доћи до упада на сјевер Космета, те навео да су у акцији која је изведена мимо свих прописа и резолуција учестовала 24 блиндирана аутомобила.

Он је навео да је Београд спреман да реагује уколико би дошло до егзодуса српског народа са Космета, изразивши увјерење да до тога ипак неће доћи и да ће међународна заједница то да спријечи.

Када је ријеч о повлачењу захтјева Приштине за чланство у Интерполу, Ребић је рекао за РТС да је Србија у овом случају сачувала међународно право.

Он је навео да су представници Србије на свим нивоима били изузетно ангажовани и приликом међународних контаката упорно износили аргументе зашто самопроглашено Косово не смије бити члан Интерпола.

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун оцијенио је да је упад РОСУ на сјевер Космета демонстрација силе за јавност након дебакла у Интерполу, те указао на наставак политичке приче у вези са Српском листом и њеном маргинализацијом.

Он је упозорио да Приштина неће одустати од намјере да узме мандате Српској листи и да их додијеле Србима које би пришинске власти жељеле у институцијама.

Дрецун је упитао да ли је Приштина на све ово охрабрена након разговора са специјалним изаслаником америчког предсједника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Ричардом Гренелом.

Дрецун је појаснио да је крајњи циљ свега што се дешава да се Београд онемогући да посредством Српске листе учествује у политичком животу Косова.

Два лица ухапшена су у јутрошњој акцији косовске полиције на сјеверу Косовске Митровице у вези са убиством лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, сазнаје Срна.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: