ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана16/10/2019

ЂУРИЋ: ЗАСТРАШИВАЊЕ СА КРАЈЊИМ ЦИЉЕМ ИСЕЉАВАЊА СРБА

 

БЕОГРАД, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Једна од главних мета операције припадника специјалних снага полиције Косова /РОСУ/, који су рано јутрос упали на сјевер Космета наоружани до зуба, био је командир оперативе КПС региона сјевер - Жељко Бојић, рекао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

"Њему су јединице РОСУ упале у стан, извршиле преметачину, одвели му сина Василија Бојића у непознатом правцу. Ухапшен је још један радник КПС север - Раде Басара, који је радио на важним случајевима", рекао је Ђурић.

Он је нагласио да је ово још један покушај застрашивања, криминализовања Срба и подвргавања репресији да би био остварен крајњи циљ, а то је њихово исељавање.

"Све ово је део сценарија да Срби буду криминализовани, да буду повезани са различитим злочинима који су се десили на подручју Косова и Метохије, па и са убиствима", рекао је Ђурић за Телевизију "Пинк".

Он је позвао Приштину да се "престане играти миром".

Ђурић је потврдио да су специјалци Росу око 6.00 часова напустили сјевер Косовске Митровице и упутили се ка југу.

Рано јутрос око стотину припадника специјалне јединице Росу са 24 џипа и специјалних оклопних возила упало је на сјевер Косова и Метохије.