ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет16/10/2019

ОДГОЂЕН ПОЧЕТАК МАНДАТА НОВЕ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ

 

БРИСЕЛ, 16. ОКТОБРА /СРНА/ - Посланици Европског парламента одгодили су почетак мандата предсједника Европске комисије Урсуле фон дер Лејен за мјесец дана, изјавили су данас извори из парламента у Стразбуру њемачкој новинској агенцији ДПА.

 

Фон дер Лејенова је дужност требало да преузме 1. новембра, али је због одбијања неколико кандидата за европске комесаре дошло до одгађања.

Исти извори наводе да још није договорен нови датум гласања за одобрење новог сазива Европске комисије, али више неће бити одржано 23. октобра као што је и планирано.

Предсједник Европског парламента Давид Сасоли већ је раније говорио о могућем почетку рада новог сазива Европске комисије 1. децембра.

Фон дер Лејенова покушава да пронађе замјене за кандидате за комесаре пошто су у протеклих неколико седмица посланици Европског парламента одбили Силви Гулар из Француске, Ласла Трочањија из Мађарске и Ровану Плумб из Румуније.

Међутим, пошто има само 23 кандидата и нема замјене за одбијене комесаре лидери посланичких група донијели су одлуку да је потребно додатно вријеме за саслушања.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: