ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/10/2019

СРБИ, КАО И РУСИ ЗНАЈУ ШТА ЈЕ ЊИХОВ ИНТЕРЕС

 

БЕОГРАД, 17. ОКТОБРА /СРНА/ - Руско-српско пријатељство је дуговјечно јер је добро и за једну и за другу страну, а разлог за то није само дуга историја, већ су и људи слични, истиче бивши амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин.

 

"Срби имају, као и Руси своје схватање шта је њихов интерес и како доћи до адекватног рјешења. Можда због тога наш живот није тако лак. Често имамо ситуације које нису мирне и једноставне, али смо научили да их преживимо", рекао је Чепурин, који је након седам година проведених у Београду написао књигу "О Србији и Србима".

Он је у књизи, која је изашла у издању "Вечерњих новости", оцијенио да Србија има јак и јединствен шарм, да Срби не воле када их уче како треба да поступају, те да имају мушки карактер и да њихов непријатељи то не треба да забораве.

Чепурин напомиње да ће Србија без Косова и Метохије тешко очувати национални идентитет.

Он истиче да је сваки пут када је Русија била јака и Србија била јача.

"У овом тренутку постоје објективни услови да економски напредују обе наше земље, да ваши људи остају остају овде, као и да наши не одлазе из Русије", рекао је Чепурин.

Он је навео да ће остати у вези са Балканом и Србијом и да ће његова нова мисија бити јачање економских и друштвених веза Србије и Русије.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: