ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура18/10/2019

ДЕЛЕГАЦИЈА ВЛАДЕ СРПСКЕ У ВАШИНГТОНУ О ЕФЕКТИМА РЕФОРМИ

 

БАЊАЛУКА, 18. ОКТОБРА /СРНА/ - Делегација Владе Републике Српске упознала је данас у Вашингтону представнике ММФ-а о ефектима реформских процеса, те мјерама које је Српска предузела с циљем фискалне и финансијске консолидације, са посебним нагласком на наставак реформских процеса који су потврђени и недавно потписаним документом Заједничке социоекономске реформе.

 

Сви ови ефекти које је Влада Републике Српске предузела од почетка мандата, били би много бољи да су формирани и остали нивои власти, прије свега Савјет министара, речено је на састанку делегације Владе Републике Српске са шефом Мисије ММФ-а у БиХ Мартином Петријем, те наглашено како се очекује скоро формирање власти и у Сарајеву.

Током састанка било је ријечи о статусу аранжмана између ММФ-а и БиХ, те наглашено да ће тек по формирању свих институција на нивоу БиХ бити разговарано о потенцијалном новом аранжману, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Делегација Владе Републике Српске у којој су помоћници министра финансија Милорад Ђурђевић и Јелена Поповић, шеф кабинета предсједника Владе Републике Српске Жељко Ђурић и савјетник предсједника Владе Републике Српске Далибор Томаш у службеној је посјети Вашингтону у оквиру јесењег засједања ММФ-а и Свјетске банке.