ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура18/10/2019

ИСИДОРА МИЛОСАВЉЕВИЋ ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ "БОРИСЛАВ МИХАЈЛОВИЋ МИХИЗ"

 

НОВИ САД, 18. ОКТОБРА /СРНА/ - Младој драмској списатељици Исидори Милосављевић из Београда, у Српској читаоници у Иригу, уручена је награда за драмско стваралаштво "Борислав Михајловић Михиз".

 

Ово признање већ 15 година додјељује истоимени фонд и најстарија читаоница код Срба, која ове године обиљежава 177 година постојања.

Награду за драмски првенац "Ако се пробудиш или као да је важно" двадесетпетогодишњој Исидори Милосављевић уручила је Мила Јанковић, Михизова кћерка и то на дан пишчевог рођења, преносе "Вечерње новости".

Овогодишња добитница, која је најмлађа до сада, осим повеље, добила је и новчану награду од 200.000 динара /око 1.700 евра/, али и право на објављивање књиге драме.

Директор Српске читаонице Вера Новковић рекла је у обраћању присутнима да је Михиз писао мађионичарски вјешто, критиковао изванредно и зналачки.

Крајем октобра премијерно ће бити изведен награђени комад Исидоре Милосављевић у режији Ненада Tодоровића и копродукцији Народног позоришта Лесковац и Народног позоришта Приштина.