ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника21/10/2019

ЗБОГ ЛАЖНЕ ПОРУКЕ НА "ВИБЕРУ" СА РАЧУНА МУ СКИНУТО 1.200 КМ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Лицу из Сарајева скинуто је са банковног рачуна 1.200 КМ и пребачено на рачун спортских кладионица када је послало фотографију своје банковне картице пошто је примило поруку на "Виберу" да је добитник поклон-ваучера банке.

 

Полицијској станици Источна Илиџа пријављено је да је четрдесетдвогодишње лице из Сарајева добило поруку на "Виберу" којом је обавијештено да је добитник поклон-ваучера банке у одређеном новчаном износу, те да је потребно да банци достави број банковне картице.

Лице је фотографисало банковну картицу и послало путем поруке, након чега је увидом у банковни рачун установило да му је скинуто 1.200 КМ, а увидом у листинг трансакције утврђено да је овај износ пребачен на рачун спортских кладионица, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источно Сарајеву и у току је рад на расвјетљавању кривичног дјела превара.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на грађане, кориснике телефона и свих друштвених мржа, да буду опрезни приликом њиховог кориштења и уступања својих личних података како не би дошло до злоупотребе, као и у свим ситуацијама у којима се од њих траже лични подаци, нарочито на друштвеним мрежама на којима је идентитет тражиоца непознат.