ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана23/10/2019

СTАНИЋ: ИНСTИTУЦИЈЕ И СИНДИКАT НЕ ШTИTЕ РАДНИКЕ

 

БАЊАЛУКА, 23. ОКТОБРА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић рекао је у Народној скупштини Републике Српске да институције не штите раднике, те да то не чини ни синдикат.

 

"Чим неодговорни послодавци виде да институције, на примјер, не уплаћују доприносе, онда се тако и они понашају", рекао је Станић током посланичке расправе у Народној скупштини о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености.

Он сматра да институције не функционишу у области рада и радних односа.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић рекао је "да би Завод за запошљавање требало укинути с обзиром на то да у Српској људе запошљавају само партије и партијски функционери".

Посланик СНСД-а Огњен Жмирић је у расправи, која се одмакла од актуелне тачке дневног реда, рекао да је његов страначки колега Денис Шулић млад и успјешан политичар и посланик, те да се зна којим странкама и људима из Српске управља лидер СДА Бакир Изетбеговић.

"Успјех је и то што је посланик и ако то остане, а зна се киме управља Бакир", рекао је Жмирић, реплицирајући Станићу на опаску да лидер СДА и даље управља Милорадом Додиком с обзиром на то да још нема најављеног избора Шулића за потпредсједника Народне скупштине, након што је раније са те функције смијењен Сенад Братић /СДА/ у вези са усвојеном декларацијом те странке.

У Народној скупштини дата је редовна пауза до 17.00 часова. /наставиће се/бој/мис