ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура24/10/2019

"ВИВА ВОКС" ОТВАРА "КЕСТЕНБУРГ"

 

БАЊАЛУКА, 24. ОКТОБРА /СРНА/ - Спектакуларним концертом а капела хора "Вива вокс" из Србије свечано ће у суботу, 16. новембра, у Културном центру Бански двор у Бањалуци бити отворен Фестивал студентских позоришта "Кестенбург", рекао је за Срну директор овог фестивала Александар Пејаковић.

 

"Позивам грађане да дођу на јединствен догађај у Бањалуци и уживају у музици коју поздравља публика широм планете, те сазнајте како 'Вива вокс' и 'Кестенбург' постају вриједност епохе", додао је Пејаковић.

Он је навео да ће у такмичарском дијелу Фестивала, који организује Бањалучко студенстко позориште, бити одигране три представе студената са три континента Азије, Европе и Америке.

"Ове три представе изабрали смо од 87 пријављених. Велика заинтересованост студентских позоришта из цијелог свијета потврда је квалитета нашег фестивала", рекао је Пејаковић.

Он је додао да ће и ревијални програм Фестивала бити веома занимљив, те да се ове године уводе и стручна предавања, тако да ће у гостима бити и чувени професор Иван Меденица.

Пејаковић је истакао да је, осим афирмације Бањалуке у области позоришног стваралаштва студената, циљ Фестивала и да се виде достигнућа студената из других земаља.

Покровитељ Фестивала студентских позоришта "Кестенбург" јесте кабинет предсједника Републике Српске.