ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура24/10/2019

КОНЦЕРТ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ "КОРНЕЛИЈЕ СТАНКОВИЋ"

 

УГЉЕВИК, 24. ОКТОБРА /СРНА/ - Ученици Основне музичке школе "Корнелије Станковић" из Угљевика одржали су вечерас у Центру за културу концерт у част крсне славе општине - Свете Петке Параскеве.

 

Публици су се представили ученици одсјека хармоника и клавир, оркестар хармоника, солисти и лауреати међународних такмичења.

Директор Музичке школе "Корнелије Станковић" Славиша Перић рекао је новинарима да је рад ове школе организован у Угљевику, Бијељини и Грацу, те да су њихови ученици у овој школској години побиједили на фестивалима у Италији, Аустрији и земљама региона.

Он је најавио учешће ученика ове музичке школе и на Међународом фестивалу у Прагу који се одржава у организацији Светске асоцијације хармонике и престижан је када је овај инструмент у питању.

"Наш ученик Ђорђе Перић наступиће на Свјетском трофеју хармонике који ће се одржати у Португалу, гдје је изборио директан пласман", навео је Перић.

Музичка школа "Корнелије Станковић" организатор је престижног Фестивала хармонике у Угљевику, са програмом који се одвија у Бијељини и Београду.

"У нашем одјељењу у Грацу организоваћемо Акордеон фест од 23. до 25. новембра, уз подршку Одјељења за културу овог аустријског града", најавио је Перић.

Замјеник начелника Угљевика Цвјетана Драгоњић рекла је новинарима да је концерт ученика Музичке школе "Корнелије Станковић" традиција у оквиру славских свечаности општине.

"Музичка школа `Корнелије Станковић` је понос Угљевика и Републике Српске и на најљепши начин нас промовишу широм свијета", истакла је Драгоњићева.