ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура25/10/2019

ПРОМОВИСАНА ДУХОВНА МУЗИКА СТУДЕНТКИЊЕ ТИЈАНЕ ТЕПИЋ ИЗ КОТОР ВАРОША

 

БАЊАЛУКА, 25. ОКТОБРА /СРНА/ - Которварошанка Тијана Тепић, студент треће године Медицинског факултета, промовисала је у Бањалуци ЦД духовне и народне музике "Избављење од туге".

 

Тепићева каже да се идеја за овај ЦД појавила у трећем разреду Гимназије, када су на аранжмане пјесама додати савремени ефекти.

"Четири духовне и четири народне пјесме звучале су природније када смо композиције прилагодили савременом човјеку, а велику захвалност што је ЦД угледао свјетло дана дугујем мојој породици", истакла је Тепићева, која је прије три године објавила збирку пјесама "Једна суза и загрљај у свијету".

Јереј Живко Илић нагласио је да је веома значајно то што је Тијана своју духовну и народну музику промовисала и дала допринос у години када се обиљежава 800 година од аутокефалности Српске православне цркве.

"Њена музика је црквено појање, молитва у нотама која духовно оплемењује човјека. Моја духовност је већа што сам имао ту част да јој предајем вјеронауку, а обликујући је као личност Тијана је отворила нову животну епоху", рекао је Илић и додао да Тијанине пјесме уносе радост у срца.

Професор Зоран Пејашиновић истакао је да је Тепићева писањем поема и свирањем клавира још у гимназијским данима показивала склоност према духовној и народној музици.

"Назив албума јасно говори да је Тепићева у вјери и музици тражила избављење од туге, јер живот је Божији дар и на човјеку је да пронађе начин како да се избави од туге", поручио је Пејашиновић.

О албуму "Избављење од туге" говорио је и професор Горан Баштинац који је рекао да Тијанин глас представља оркестар вокала који је актуелизован и подржан атмосфером како би композиције звучале природније.

Промоција је одржана синоћ у Јеврејском културном центру "Арие Ливне".