ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура31/10/2019

ДАРКУ ЦВИЈЕТИЋУ "КОЧИЋЕВО ПЕРО" ЗА ЈЕСЕН

 

БАЊАЛУКА, 31. ОКТОБРА /СРНА/ - Задужбина "Петар Кочић Бањалука-Београд" додијелила је књижевну награду Кочићево перо за јесен ове године књижевнику Дарку Цвијетићу за књигу "Шиндлеров лифт", у издању издавачке куће "Бајбук" из Сарајева.

 

Жири, у чијем су саставу били књижевници Никола Вуколић, Миљенко Јерговић и Младен Весковић, донио је једногласну одлуку да престижна књижевна награда припадне Цвијетићу.

Награда се додјељује за висока достигнућа у савременој књижевности и оданост љепоти Кочићеве мисли и ријечи, саопштено је из Задужбине.

Јерговић је навео да је "Шиндлеров лифт" књига о "нашем прошлом рату", односно "о сваком нашем досадашњем рату".

"То је књига о једном небодеру у невеликом граду на крај Босне и о људима који су у том небодеру одиграли улогу мањине", навео је Јерговић.

Награда Кочићево перо за јесен 2019. године биће свечано уручена лауреату на овогодишњем "Интерлиберу" у Зегребу у петак, 15. новембра, у 12.00 часова на штанду издавачке куће "Бајбук".

Задужбина "Петар Кочић Бањалука-Београд" већ 20 година самостално излаже на "Инртерлиберу" у Загребу, а ове године на свом штанду изложиће и нова издања за која влада велико интересовање.