ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет04/11/2019

УХАПШЕНО ОСАМ ОСОБА

 

ХАНОЈ, 4. НОВЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Вијетнамска полиција саопштила је да су ухапсили осам особа у склопу истраге о 39 тијела пронађених у камиону недалеко од Лондона, јавили су данас државни медији.

 

"На основу информација добијених од осумњичених, активно ћемо покренути истраге против ланаца који одводе људе илегално у Италију", рекао је Нгујен Ху Ћау полицијски званичник из провинције Нге Ан, преноси вијетнамска новинска агенција "ВНА".

Крајем седмице вијетнамска полиција ухапсила је двије особе и упутила је позиве осталима за испитивање о сумњи за умијешаност у инцидент.

Британска полиција саопштила је прошле седмице да се вјерује да је 39 људи чија су тијела пронађени у приколици камиона у Есексу недалеко од Лондона, из Вијетнама.

Британска полиција саопштила је нешто раније да је и Имон Харисон /23/ из Сјеверне Ирске оптужен за убиство без предумишљаја због смрти 39 особа пронађених у приколици камиона недалеко од Лондона.

Раније је оптужен и наводни возач камиона Морис Робинсон /25/.

Харисон се у петак појавио пред Вишим судом у Даблину на почетку процедуре за његово испоручење из Републике Ирске у Велику Британију. Одређен му је притвор до 11. новембра.

Тијела су пронађена крајем октобра након што је камион из белгијске луке Зебриж трајектом стигао у Велику Британију.