ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/11/2019

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПОТЕНЦИЈАЛА СРПСКЕ НА САЈМУ У СОЛУНУ

 

БАЊАЛУКА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Туристичка организација Републике Српске представиће туристичке потенцијале Српске посјетиоцима Сајма туризма "Филоксенија" у Солуну, који ће бити одржан од данас до недјеље, 10 новембра.

 

Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић рекла је Срни да ће фокус понуде бити на промоцији зимске туристичке сезоне, те да су поводом тога брендирани аутобуси и трамваји у Солуну.

"Циљ нам је да Грцима понудимо оно што они немају, а то је активни туризам - рафтинг, скијање и други адреналински спортови, те ће фотографије на градском превозу у Солуну ових дестинација на занимљив начин привући пажњу потенцијалних туриста", рекла је Јовановићева.

Она је навела да ће на штанду Републике Српске на сајму бити припремљена богата понуда туристичких дестинација, производа и занимљивих активности.

"Након свечаног отварања, планирано је да потпишемо споразум о сарадњи са Туристичком организацијом Централне Македоније, док ћемо другог дана Сајма у оквиру туристичког форума, који организују привредне коморе Грчке, Србије и Републике Српске, представити наше дестинације осталим учесницима", рекла је Јовановићева.

Према њеним ријечима, на штанду Републике Серпске своју понуду представиће и туристичке организације из Фоче, Вишеграда и Требиња, као и Олимпијски центар "Јахорина" и Херцеговачка кућа.

Јовановићева је навела да се учешће на овогодишњем сајму реализује у сарадњи са Амбасадом БиХ у Грчкој и Представништвом Републике Српске у овој земљи.