ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти07/11/2019

ОТКРИВЕНО СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈЕ ЗА СЕДАМ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

 

РОГАТИЦА, 7. НОВЕМБРА /СРНА/ - У мјесту Месићи, код Рогатице, данас је откривено спомен-обиљежје за седам погинулих српских бораца које су припадници такозване Армије БиХ на данашњи дан прије 26 година мучки убили из засједе на мосту у том насељу.

 

Убијени су српски борци Маринко Стојановић /1948/, Томислав Пљеваљчић /1960/, Драган Делић /1960/, Ђорђо Мракић /1961/, Раденко Иконић /1962/ и Горан Обрадовић /1967/, а Милорад Петковић /1951/ је подлегао ранама сљедећег дана.

Једини преживљели борац је Милан Мутлак /1964/, чије је здравље нарушено од посљедица тешког рањавања.

Спомен-плочу открио је Бобан Делић, син погинулог Драгана Делића. Споменик је, потом, освештан и први пут је служен парастос на мјесту страдања седморице српских војника.

Откривању спомен-плоче присуствовале су породице погинулих бораца, руководство општинске Борачке организације и општина Рогатица и Ново Горажде.

На данашњи дан прије 26 година припадници такозване Армије БиХ су из засједе напали припаднике Војске Републике Српске на мосту у Месићима. Након што су пропустили два трактора са српским војницима, паљбу су осули на трећи, на којем се налазило њих осморица.