ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/11/2019

ОД ФОНДАЦИЈЕ "ФАЈРНЕЦЕН" ЈЕДНОКРАTНЕ СTИПЕНДИЈЕ ЗА СTУДЕНTЕ

 

БАЊАЛУКА, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Представници Фондације "Фајрнецен" разговарали су данас у Бањалуци са студентима који су аплицирали за стипендије које ће ова фондација и Универзитет примијењених наука из њемачког града Есена додијелити за наредну школску годину.

 

Проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањалуци Биљана Антуновић истакла је значај ових стипендија за студенте који су углавном из социјално угрожених породица.

Она је навела да се за стипендије пријавило 75 студената, те да се при селекцији на првом мјесту води рачуна о њиховом социјално-економском статусу, а затим о успјеху.

"На овај начин желимо показати да нам је стало до њих, те да им бар мало помогнемо да превазиђу тешке животне ситуације и наставе да студирају и остваре добре резултате", рекла је Антуновићева новинарима.

Професор на Факултету примијењених наука у Есену Клеменс Јегер рекао је да ће бити додијељено између 40 и 50 једнократних стипендија у износу од 200 евра, те да је у току селекција апликација које су студенти предали.

"Од 2013. године додијелили смо 325 стипендија за студенте бањалучког Универзитета који имају велики потенцијал за науку, те жељу да тај потенцијал искористе", навео је Клеменс.

Он је истакао да студенти у Бањалуци имају добре услове студирања и стручне професоре, те изразио задовољство што сарадња са бањалучким Универзитетом траје и биће настављена.