ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана08/11/2019

ПРОСЛАВЉЕН МИTРОВДАН

 

TРЕБИЊЕ, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Требињска Борачка организација обиљежила је крсну славу Борачке организације Републике Српске - Митровдан полагањем цвијећа на Споменик браниоцима Tребиња и парастосом погинулим борцима који је служен у Цркви Светог цара Лазара у овом граду.

 

Предсједник Скупштине Борачке организације Tребиње Дејан Бодирога рекао је новинарима да је Митровдан значајан датум за Херцеговину, посебно за Невесиње, гдје су 1992. и 1994. одигране двије велике митровданске битке и гдје је највећи удар непријатељских снага - Хрвата и муслимана био на правцу Невесињске бригаде.

"Честитам свим борцима, члановима Борачке организације Републике Српске крсну славу - Митровдан и желим им много здравља. Надам се да ћемо Митровдан славити у миру још дуго година и да ће то преузети наши насљедници", рекао је Бодирога.

Предсједник Скупштине града Tребиња Драгослав Бањак рекао је да град и градска Борачка организација имају исти циљ - да помогну остваривању права демобилисаним борцима, члановима породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

"Град Tребиње реализује више пројеката подршке породицама погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних бораца који су без посла и увјерен сам да ће такве активности бити настављене", рекао је Бањак.

Бањак је истакао значај данашњег датума, рекавши да су припадници невесињске бригаде, али и уз подршку осталих јединица Херцеговачког корпуса, заједничким напорима успјели да зауставе бројчано многољуднијег непријатеља који је уз то био и изузетно добро наоружан.

"Успјели су да сачувају не само Невесиње, него и источну Херцеговину у цјелини", рекао је Бањак.

У оквиру обиљежавање крсне славе Борачке организације Републике Српске у
Tребињу јутрос је организован школски час за средњошколце, док су представници градске Борачке организације и Градске управе Tребиње обишли Спомен-собу.

Славски колач сломљен је у просторијама градске Борачке организације.