ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура09/11/2019

ТЕАТАР "ХАРЛЕКИН" ИЗ ПОСТОЈНЕ ОТВАРА ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА

 

ТЕСЛИЋ, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Театар "Харлекин" из Постојне из Словеније отвориће 15. новембра у Теслићу Фестивал екс-ју позоришта, који окупља глумце аматере са простора бивше Југославије.

 

Словенци ће овај, трећи фестивал, отворити представом "Подалпска ждрепца", најављено је из Општинске управе Теслић.

На Фестивалу ће наступити пет позоришта из региона. Након отварања у петак, 15. новембра, сљедећи наступ је планиран за 22. новембар када ће наступити "Звездара театар" из Београда са представом "Женско срце у шињелу".

Аматерско позориште "Бранислав Нушић" из Шида наступиће 30. новембра представом за дјецу "Нећу да ћутим", бањалучки "Дис театар" представиће се 7. децембра са представом "Шта је заправо радио Том", а за 15. децембар је најављена представа "Народни посланик" Аматерског драмског позоришта "Бранислав Нушић" из Теслића.

Фестивал и организује Аматерско драмско позориште "Бранислав Нушић" из Теслића.

Директор Фестивала Даница Диамант рекла је да ће ове године гости бити позоришта која су остварила значајне резултате, не само у својим градовима, већ и шире.

Све представе, осим оне у извођењу "Звездара театра" из Београда, су бесплатне. Представе ће се изводе у Кино сали у Теслићу.

Покровитељ фестивала је начелник општине Теслић Милан Миличевић.