ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/11/2019

НЕ ОДУСТАЈУ ДА ФЕДЕРАЛНУ ПОЛИЦИЈУ ПОШАЉУ НА ГРАНИЦУ СА СРБИЈОМ

 

БАЊАЛУКА, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Савјет министара у техничком мандату заказао је за уторак, 12. новембар, сједницу на чијем је дневном реду питање миграција којим се жели наметнути споразум, који је донио министар безбједности Драган Мектић, а предвиђа да на источну границу буде упућена Федерална полиција као испомоћ Граничној полицији, сазнаје Алтернативна телевизија.

 

Овај приједлог, у чијем је потпису као предлагач наведено Министарство безбједности, налази се под тачком 26.

Материјали који се односе на стање у области миграција у БиХ обухватају Информацију са свеобухватним Планом мјера и активности ради рјешавања проблема повећаног прилива миграната, Информацију о стању у области миграција у вези с повећаним приливом миграната за период април, мај, јуни, јули и август 2019. године и Приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе.

Овим споразумом је циљ да се на источну границу са Србијом пусти Федерална полиција да би вршила контролу источне границе са Граничном полицијом у Републици Српској, наводи АТВ.

На тај начин би се, додаје АТВ, омогућило Федералној полицији да на територији Републике Српске може радити све што је у надлежности Полиције Републике Српске.

АТВ подсјећа да је директор Граничне полиције Зоран Галић недавно одолио таквом притиску.