ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/11/2019

ПОСЕБНА СЈЕДНИЦА У ФУНКЦИЈИ ОДБРАНЕ СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА 11. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је данас у Бањалуци да је посебна сједница Народне скупштине Републике Српске у функцији одбране Српске, њених права, надлежност и обавеза потврђених Дејтонским мировним спразумом, а највише његовим анексом четири.

 

"ОХР и земље које су га подржавале наметали су рјешења која су називали компромисом. Сада знамо да је то лажан компромис на штету Срба и зато је вријеме да се подвуче црта да видимо гдје смо били 1995, а гдје сада скоро 25 година послије", рекао је Додик у обраћању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Он је подсјетио да је циљ "реформи" био јачање државности БиХ, те да од њих не живе боље Срби, Хрвати и Бошњаци, него само странци који имају високе плате.

"Питам вас да ли су реформе и закони који су наметани донијели бољитак БиХ, да ли смо задовољини правосуђем које је наметнуо високи представник и да ли је од почетка било зависно од различитих центара моћи. Проводећи селективну правду правосуђе је довело до још веће подијељености", рекао је Додик. /наставиће се/бон/мис