ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/11/2019

ПОКАЗАTИ ПУНО ЈЕДИНСTВО

 

БАЊАЛУКА, 11. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је на јединство посланике на посебној сједници Народне скупштине Репбулике Српске о Информацији о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права Републике Српске.

 

"На овим просторима протутњали су и фашизам и монархизам и бољшевизам и протекторат, само су припадништво народу и патриотизам остали константа", рекао је Додик у обраћању у Народној скупштини.

Он каже да су антидејтонска структура и статус кво најважнији бошњачки циљ, као основ за чекање нове прилике за деградирање Републике Српске, Срба и њихових права, а како то изгледа види се и на мајоризацији Хрвата.

"Међународни представници су овдје јаки и успјешни само онолико колико им ми дамо ту снагу. Јасно је да имају своје интересе, али мора бити јасно да то увијек нису и наши интереси", напоменуо је Додик.

Он каже да је зато дошло вријеме да се уради оно што може, односно да се јасно и недвосмилено каже да ће бити брањена права гарантована Дејтонским споразумом, да никада неће бити прихваћено да је наметање рјешења, било политички и правно, исправно.

"Ако пристанемо на неправду и неправо, онда се та неправда није ни десила, а неправо ће постати право", закључио је Додик.