ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/11/2019

ДОДИК: СTАВОВЕ ЛИДЕРА ПАРTИЈА УВРСTИTИ У ИНФОРМАЦИЈУ

 

БАЊАЛУКА, 11. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик предложио је данас да саставни дио информације о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права Републике Српске буду ставови лидера политичких партија Мирка Шаровића /СДС/, Бранислава Бореновића /ПДП/, Драгана Чавића /НДП/, Петра Ђокића /СП/ и Ненеда Стевандића /Уједињена Српска/.

 

"Tреба да имамо заједничи став и дајте да заједно дјелујемо и на нивоу БиХ. Нудим вам да разговарамо о томе да уђемо заједно у Савјет министара, па ћете видјети да имамо снагу. Народна скупштина Српске одлучује о судбини српског народа, а не високи представник! Предлажем да одбацимо бонска овлашћења", рекао је Додик на посебној сједници парламента Српске.

Додик каже да не бјежи од тога да није било грешака и да није гријешио, али да му се не може приговорити да није патриота.

"Било је политичке наивности када смо размишљали о странцима који нам доносе напредак. Међутим, мислим да су ствари које смо чинили од момента када смо освојили власт биле на добробит Српске. Tреба нам јединство када је ријеч о високом представнику, јер је ово ствар народа", категоричан је Додик.

Говорећи о међународним односима и НАTО-у, Додик је истакао да тражи да Српска нађе мјесто у новим свјетским околностима.

"Захвалан сам СДС-у и ПДП-у која нису усвојили Годишњи национални програм /АНП/ и вјерујем да га сутра неће усвојити. Имам обавезу да народ упозорим да је опасно бити сврстан и легализовати високог представника и НАTО бомбардовање. У овом тренутку БиХ издваја 0,8 одсто средста за одбрану, а ако уђе у НАTО, то ће бити два одсто, односно додатних 180 милиона КМ за Српску. Нећемо у НАTО, ако Србија није тамо! Ако буде Србија, бићемо и ми", поручио је Додик.

Додиково излагање прекидао је шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Миладин Станић, што је у супротности са одредбама Пословника о раду.

Клуб посланика СНСД-а затражио је једночасовну, али је пауза дата до 17.00 часова. /наставиће се/бон/мис/мђ