ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/11/2019

ЖУНИЋ ПОЗВАО СДС И ПДП ДА ЗАЈЕДНО УТВРДЕ ЗАКЉУЧКЕ

 

БАЊАЛУКА, 11. НОВЕМБРА /СРН/ - Предсједник Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић упутио је позив клубовима посланика СДС-а и ПДП-а да на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске доставе додатак Информацији о неуставној трансформацији дејстонске структуре БиХ и утицају на положај и права Српске.

 

"Позивам вас да доставите додатак Информацији која је на дневном реду данашње посебне сједнице, а који ће бити у вези са излагањем ваших политичких лидера и да њихови говори буду саставни дио Информације, што ћемо подржати", анево је Жунић.

Он је изразио наду да ће "у интересу заједничких ставова о овом веома значајном питању прихватити иницијативу и на крају, заједно са предлагачима, подржати Информацију", преноси "Српскаинфо".

"Спремни смо и да заједно са вама конципирамо закључке у вези са овом информацијом, коју ћемо заједно усвојити", истиче се на писма упућеном клубовима посланика СДС и ПДП.

Српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик понудио је данас опозицији да у Информацију за посебну сједницу Народне скупштине угради све што мисли да недостаје, укључујучи и данашње обраћање Мирка Шаровића, Бранислава Бореновића, као и других лидера Ненада Стевандића и Петра Ђокића.

Наставак посебне сједнице заказан је за 17.00 часова.