ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/11/2019

ВИШКОВИЋ: НЕТАЧНА ТВРДЊА ВУКАНОВИЋА

 

БАЊАЛУКА, 11. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је потпуно нетачна тврдња народног посланика Небојше Вукановића да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик промијенио будућу трасу ауто-пута кроз Посавину на позив хрватског премијера Андреја Пленковића.

 

"Веза Милорада Додика и онога што је донијела Влада Републике Српске по овом питању исто је као да сте поменули ванземаљце или нешто треће. Нема ни близу истине и мислим да је глупост што морам да објашњавам такве ствари", рекао је Вишковић.

Реплицирајући Вукановићу током скупштинске расправе о Информацији о неуставној трансформацији дејтонске БиХ и утицају на положај и права Републике Српске, Вишковић је рекао да Пленковић са овом причом има везе као "Карађорђе".

"Вукановићеве тврдње су апсолутна лаж и немају никакве везе са овом сједницом", истакао је Вишковић.

Он је рекао да план парцелације ауто-пута Добој-Брчко-Бијељина-Рача ради Влада Републике Српске и ресорно министарство.

"Ишли смо на јавни увид и видјели да за дионицу Брчко-Бијељина-Рача скоро и нема значајних примједби или су безначајне, а за дионицу од Брчког према Вукосављу има преко 90 примједби од чега је значајан дио из српског дијела", појаснио је Вишковић. /наставиће се/мис/бон/мир