ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости12/11/2019

ЗА 30 ГОДИНА ИМАЋЕМО ЈЕДНУ ВАЛУТУ И ЧИПОВЕ У ТИЈЕЛУ?

 

МОСКВА, 12. НОВЕМБРА /СРНА/ - До 2050. године свијет ће имати једну валуту, истополни односи неће више бити табу, на Арктику скоро да и неће бити леда, роботи ће имати емоције као и људи, појавиће се нове религије, бебе ће добијати идентификационе чипове, предвиђају футуролози на интернет страници "Касперског".

 

Сви које занима како ће изгледати будућност за десет, 20 или 30 година могу ући на интерактивну страницу компаније "Касперски лаб" на којој могу да истраже различита превиђања како ће тада изгледати свијет.

Ријеч је о интерактивном пројекту "Земља 2050" на којем футуролози, научници и корисници интернета из свих крајева свијета предвиђају будућност.

До 2033. године 47 одсто људских послова могли би преузети роботи. Роботизација ће утицати на економију на свим нивоима, а људи ће бити ослобођени најзахтјевнијих, монотоних задатака.

Једно од предвиђања јесте да ће егзоскелети повећати физичке способности људи, од свакодневног живота у коме ће се инвалиди моћи кретати без помоћи инвалидских колица, па све до истраживања свемира и одбране, пошто ће војници у "механичким одијелима" бити практично неуништиви.

До 2050. године појавиће се прва свјетска општа вјештачка интелигенција.
Напредак у квантним комјутерима омогућиће роботима да у потпуности реконструишу свијет око себе и да имају емоције, амбиције, мотивацију, логику...

До средине вијека напредоваће способност памћења свега и невјероватна брзина учења нових ствари постаће уобичајена. Дјеца ће бити опремљена најновијим имплантатима за повећање меморије који ће помагати у учењу.

Оштећења мозга због повреде главе моћи ће се лијечити, као и губитак памћења...

Предвиђа се да ће до 2050. године свијет покретати само једна валута, а људима ће требати идентификациони чип како би је користили. Свима ће бити додијељен имплантат већ при рођењу. Без чипа неће бити могуће ништа купити или продати.

Постоје предвиђања да ће доћи до ширења нових религија, а њихови сљедбеници поштоваће вјештачке и интелигентне "божанске ентитете".

Глобално загријавање биће настављено и Сјеверни пол ће се толико истопити да током љета на Арктику готово и неће бити леда. Tо ће отворити могућности за пловидбу ратних и трговачких бродова, па чак и за стварање арктичких одмаралишта.

До 2050. године у западним друштвима истополна љубав и сексуалност биће распрострањени и прихваћени. Tабуи око истополних односа нестаће, те ће много људи имати такве међусобне релације, макар и само привремено или експериментално - једно је од предвиђања на интерактивној страници "Касперски лаб".