ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/11/2019

ДОДИК: КОМШИЋ САОПШТИО МАКРОНУ ПРИВАТНИ СТАВ

 

ДРВАР, 12. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је хрватски члан Предсједништва Жељко Комшић изнио приватни став у разговору са предсједником Француске Емануелом Макроном којем је рекао да није тачна изјава француског лидера да је БиХ темпирана бомба због пријетњи од повратника са сиријског ратишта.

 

"То није став Предсједништва. Оно што утврде три члана Предсједништва је став БиХ. То што прича Жељко Комшић његов је лични став", рекао је Додик новинарима у Дрвару.

Он је подсјетио да Предсједништво БиХ није донијело одлуку о билатералном састанку Комшића и Макрона.

"Комшић се налази на мултилатералном скупу којем присуствује и Макрон и сасвим је природно да су имали прилику да се поздраве и попричају. Није у реду да буде оспорен став предсједника тако моћне државе, али то је Комшићев избор. Ја то не бих тако урадио и да сам био у прилици рекао бих да му захваљујем на тачним оцјенама о том питању", каже Додик.

Он је додао да не сматра да је Макрон погријешио у оцјени, те да и он зна да у БиХ нема јединства у вези са питањем радикалних исламиста.

"Обични људи у БиХ стрепе од тога. Данас имамо вијест да се у БиХ враћа више од 200 људи. БиХ не може да збрине таквих 10 локалних људи, а камоли оне који долазе са стране јер нема никаквог плана. Не бих волио да се практично покаже да је Макрон био у праву и учинићемо све да заштитимо наше грађане", поручио је Додик.

Комшић је изјавио да је искористио прилику да на Мировном форуму у Паризу Макрону каже да изјава коју је дао о БиХ није тачна и да је изазвала узнемиреност у БиХ.