ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/11/2019

ШПИРИЋ: СДС И ПДП СУ ДИО "ПРОБОСАНСКОГ" БЛОКА

 

САРАЈЕВО, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић истакао је да је поражавајуће што се стигло до стадијума да се институције Републике Српске руше и девалвирају из Републике Српске и то сасвим јасно илуструје истрајавање СДС-а и ПДП-а на измјенама Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и игнорисање закључака Народне скупштине Републике Српске.

 

"Све је јасније да су и они дио пробосанског блока којег призива, прижељкује и организује СДА и нико то више из СДС-а и ПДП-а ни не крије у својим јавним иступима", изјавио је Шпирић Срни.

Он је нагласио да је "очигледно да се садашње визије СДС-а и ПДП-а подударају с погледима колега из СДА и њиховим виђењем БиХ у којој нема Републике Српске, односно има само њена празна љуштура".

"Покушај измјена Пословника, које свакако нису ни могуће без правног насиља, порука је јавности Републике Српске да не очекују јединство српских странака у Сарајеву јер позив на договор СДС и ПДП схватају као слабост а не политичку зрелост", рекао је Шпирић, који је и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је истакао да ће вријеме, које ће бити изгубљено због личних сујета и слабости, бити фактура коју ће народ Републике Српске поново испоставити на исту адресу већ идућег октобра на бирачким мјестима.