ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/11/2019

"ИНФОСРПСКА": ШАРОВИЋ И БОРЕНОВИЋ ПРОTИВ ВОЉЕ НАРОДА СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Лидер СДС-а Мирко Шаровић и његов истомишљеник лидер ПДП-а Бранислав Бореновић били су против воље народа у Републици Српској, коју је представљала велика већина у Народној скупштини која је усвојила значајне закључке донесене у сврху одбране Републике Српске и њеног нормалног функционисања, пише "Инфосрпска".

 

У тексту се истиче да су "Шаровић и Бореновић, које очигледно велика већина Срба у Републици Српској доживљава, како би то сликовито рекао духовити предсједник ХСС-а у БиХ и члан Предсједништва Хрватског народног сабора Марио Караматић као слуге 'сарај чаршије', на посљедњем засједању Народне скупштине Републике Српске управо оправдали ову Караматићеву описну досјетку".

"Закључци позивају на разум, политичку реалност, опстанак Републике Српске, одбрану изворног Дејтона... Али између Републике Српске и 'темпиране бомбе' /како предсједник Француске Емануел Макрон назива БиХ/ Мирко Шаровић и његов пријатељ Бореновић одабрали су 'темпирану бомбу', а успротивили се вољи и народу Републике Српске, не усвајајући Закључке Народне скупштине", додаје се у тексту.

Исти извор наводи да ће рад Шаровић и Бореновић свој рад на разградњи Републике Српске наставити у Сарајеву гдје ће се управо "као слуге 'сарај чаршије' потрудити да и ту Републици Српској задају ударац подржавајући промјену Пословника о раду Представничког дома парламента БиХ који им је 'дотурен' од братске, водеће бошњачке партије".

"Зашто се тако понаша Мирко Шаровић питање је на које одговор зна сваки и мало упућенији грађанин Републике Српске. Годинама овдашња јавност тражи од Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ и самог Мирка Шаровића да се огласе о информацијама и гласинама о његовој умијешаности у убиство генералног директора Српског осигуравајућег друштва 'Јахорина' Ристе Југовића 2002. године на Палама. Одговора још нема, а о овоме је говорио и Милорад Додик 27. новембра 2013. године гостујући на паљанској 'ОСМ' телевизији", наглашава се у тексту.

Извор портала "Инфосрпска" наводи да је "Мирко Шаровић у Сарајеву уцијењен човјек" и да он "мора да служи 'сарај чаршији' управо зато да би причу о Ристи Југовићу гурнуо у други план".

"Отуда и све ово што ради на штету Републике Српске. Због таквог понашања почео је да љути чак и неке своје моћне пријатеље у Београду", истиче се у тексту.

Што се тиче Бореновића, додаје се у тексту, то је једна класична прича "амбициозног политичара у покушају чији су домети мали".

"Зато би он преко реда на неку функцију, коју му за сада, могу обезбиједити само странци или политичко Сарајево", закључује се у тексту.