ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/11/2019

ПРОБЛЕМ - НЕФОРМИРАЊЕ ВЛАСТИ БиХ И ФЕДЕРАЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је током разговора са новоименованим амбасадором Шведске у БиХ Јоханом Стромквист да основни проблем представља то што ни 13 мјесеци од избора није формиран нови сазив Савјета министара, као ни власт на нивоу Федерације БиХ.

 

Цвијановићева је нагласила да спровођење изборне и демократски изражене воље грађана не може бити предмет политичких условљавања.

Она је рекла да је блокирање процеса формирања власти онемогућило и напредак БиХ на европском путу, те истовремено зауставило бројне реформске и развојне процесе од којих дугорочно зависе институционална и политичка стабилност, као и животни стандард грађана оба ентитета, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Цвијановићева и Стромквист су разговарале о политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, процесу европских интеграција, те изазовима са којима се БиХ суочава на том путу.

Предсједник Српске је пожељела добродошлицу амбасадору Шведске у БиХ, те изразила очекивање да ће добра сарадња институција Републике Српске и Шведске бити унапријеђена.