ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/11/2019

ШЕРАНИЋ: НЕДОПУСТИВ БИЛО КАКАВ ОБЛИК НАСИЉА НАД СТРУЧНИМ РАДНИЦИМА

 

БАЊАЛУКА, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић оштро је осудио напад на радника у бањалучком Центру за социјални рад, упозоривши да је недопустив било какав облик насиља над стручним радницима који приликом обављања свог посла не смију бити изложени вербалним или физичким нападима.

 

"Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске наставиће да пружа институционалну подршку запосленима у центрима за социјални рад и да у сарадњи са надлежним локалним заједницама, руководствима центара и удружењима стручних радника подржи рјешења која би спријечила овакве врсте непријатности", рекао је Шеранић Срни.

Он је подсјетио да стручни радници из области социјалне заштите свакодневно раде са најосјетљивијим категоријама којима је потребна подршка друштва, због чега је важно да свој посао могу да обављају у сигурном окружењу и без изложености било каквим нападима или притисцима.

Лице чији су иницијали Ђ.Д. јутрос је у Центру за социјални рад вријеђао запослене, након чега је главом ударио радника О.Б. у главу и нанио му повреде.

Службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су починиоца, а повређено лице је
упућено је у Службу хитне медицинске помоћи Бањалука.