ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/11/2019

У ЦЕНТРУ ГРАДА ОД 22. НОВЕМБРА СКИЈАШКА МИНИ-СКАКАОНИЦА

 

БАЊАЛУКА, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - На Тргу Крајине у Бањалуци ће, у сусрет зимској туристичкој сезони, 22. 23. и 24. новембра бити постављена мобилна скијашка мини-скакаоница.

 

Из бањалучке Туристичке организације саопштено је да мини-скакаоница "Мини Планица" стиже из Словеније, доступна ће бити од 10.00 до 19.00 часова.

Њено постављање организовано је у сарадњи са Олимпијским центром "Јахорина" и уз подршку града Бањалука и Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Из Туристичке организације града истичу да ће на овај начин град добити прилику да се квалитетно промовише у Словенији, одакле долази највећи број туриста у Бањалуку.

Осим скијашке мини-скакаонице, на Тргу Крајине је планирано и постављање промотивних штандова с циљем промоције бањалучке Туристичке организације, Олимпијског центра "Јахорина" и словеначког Ски-центра "Планица".

"Планиран је и факултативни обилазак мини-скакаонице да би се дјеца од трећег до седмог разреда основних школа упознала о скијању и скијашким скоковима и богатој туристичкој понуди оба туристичка мјеста", истиче се у саопштењу.

Из бањалучке Туристичке организације подсјећају да је са Олимпијским центром "Јахорина" потписан Споразум о сарадњи који подразумијева и узајамну промоцију туристичких производа, заједничко креирање туристичких садржаја који ће бити пласирани на европској и свјетској туристичкој мапи.

Туристичка организација града Бањалука сматра да ће овакав вид сарадње обогатити туристичку понуду и употпунити садржај који ће привући велики број туриста у град на Врбасу.