ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/11/2019

НЕФОРМИРАЊЕ ВЛАСTИ ОНЕМОГУЋИЛО НАПРЕДАК БиХ НА ЕВРОПСКОМ ПУTУ

 

БАЊАЛУКА, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић на састанку са новоименованим амбасадором Шведске у БиХ Јоханом Стромквист нагласила је да је блокирање процеса формирања власти онемогућило напредак БиХ на европском путу.

 

Цвијановићева је рекла да је нефомирање власти истовремено зауставило и бројне реформске и развојне процесе, од којих дугорочно зависе институционална и политичка стабилност, као и животни стандард грађана оба ентитета, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Током разговора о политичким приликама у БиХ, Цвијановићева је истакла да основни проблем представља то што ни након 13 мјесеци од избора није формиран нови сазив Савјета министара, као ни власт на нивоу Федерације БиХ, те додала да спровођење изборне и демократски изражене воље грађана не може бити предмет политичких условљавања.

На састанку у Бањалуци Цвијановићева и Стромквистова разговарале су о актуелној политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, процесу европских интеграција, те изазовима са којима се БиХ суочава на том путу.

Цвијановићева је Стромквистовој пожељела добродошлицу у БиХ, те изразила очекивање да ће добра сарадња институција Српске и Шведске у наредном периоду бити додатно унапријеђена.