ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника14/11/2019

ТУЖИЛАШТВУ ПРЕДАТО 11 УХАПШЕНИХ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Надлежном тужилаштву на даље поступање данас је предато 11 ухапшених у оквиру полицијске акције "Перо" коју је спровела Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ.

 

Криминалистичку обраду над овим лицима извршили су полицијски службеници Сипе у просторијама Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.

Током акције "Перо" ухапшено је 20 лица, те је издато пет налога за привремену обуставу располагања са 1.078.234 КМ, саопштено је из Сипе.

Ријеч је о новчаним средствима на девет рачуна који су отворени у пет банака на име три физичка и три правна лица.

У саопштењу се подсјећа се да су током ове акције јуче извршени претреси на 12 локација на подручју Бихаћа, Цазина, Сарајева, Зенице, Високог, Тузле и Источног Сарајева.

Лица су лишена слободе због постојања основа сумње на организовани криминал у вези са злоупотребом службеног положаја и овлаштења, примање дара и других облика користи, пореска утаја и прање новца.

Извршеним претресима откривени су и привремено одузети мобилни телефони, процесне јединице рачунара, одређена количина новца, те разна пословна документација и други предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Све активности спроводене су по наредбама Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона и Кантоналног суда у Бихаћу, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, те полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, те МУП-ова Унско-санског кантона, Кантона Сарајево, Тузланског кантона и Зеничко-добојског кантона.