ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/11/2019

ИЗЕТБЕГОВИЋ: КРАЈЊЕ ВРИЈЕМЕ ДА БУДЕ ФОРМИРАНА ВЛАСТ

 

САРАЈЕВО, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је, након састанка са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем у Сарајеву, да је крајње вријеме да буде постигнут споразум и компромис о формирању власти на нивоу БиХ, те да договора нема без треће стране.

 

"Имаћемо неке састанке. Крајње је вријеме да буде постигнут споразум и компромис. Потребан је и трећи. Мислим да и ту има неких кретања", рекао је Изетбеговић.

Он је додао да се од лидера након састанака очекује много, односно драстичан преокрет, али да тога неће бити.

"Евентуално можемо направити мале кораке који ће омогућити да се покренемо напријед, али немојте мислити да ћемо ријешити за 10 дана нешто што годинама није могло", напоменуо је Изетбеговић.

Изетбеговић и Човић су разговарали и о Изборном закону и договорили да се почне тражити рјешење.

Изетбеговић каже да је дат рок од двије седмице да се покуша креирати рјешење, а након тога ће, како је навео, бити укључени и коалициони партнери Савез за бољу будућност и Демократски фронт.

"Ми смо посебно заинтересовани за спровођење одлуке `Сејдић-Финци` и смањење могућности блокада унутар Дома народа Федерације БиХ /ФБиХ/", рекао је Изетбеговић.

Он је навео да су састанак имали и са премијером ФБиХ Фадилом Новалићем, те да би сљедеће седмице могао бити финализован приједлог за укидање неких министарстава и формирање нових.

Изетбеговић сматра да локалне изборе треба да распише нови сазив Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ јер садашњи "нема интегритет".

"Треба поступити по закону и изабрати нови састав ЦИК-а", рекао је Изетбеговић.