ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/11/2019

ЗАКЉУЧЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ БИЋЕ СПРОВОЂЕНИ

 

БАЊАЛУКА, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да се ради на операционализацији закључака са недавне посебне сједнице Народне скупштине Српске о Информацији о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај Републике, те да ће за спровођење сваког бити формиран тим људи и акциони план.

 

"Закључци су такви какви јесу, неће се мијењати и биће спровођени", рекао је Додик новинарима у Бањалуци, поводом оцјене ОЕБС-а да су закључци забрињавајући.

Он је нагласио да је на посебној сједници парламента Српске постигнуто јединство доминантне скупштинске већине, те да је разумљиво зашто су странци "скочили на ову причу" и поручио је Срби у БиХ неће одустати од Српске.

"Они су деградирали вриједности Дејтонског мировног споразума и његовим погрешним тумачењем многе довели у заблуду. Нисмо ми 1992. признали БиХ, већ они. А да БиХ није одржива показало је вријеме послије тога, па су кориговали ставове у смислу да морају да прихвате реалну БиХ са Српском и која је организована у складу са Дејтоном. Намјера је да деградирају Српску и њене институционалне могућности, да нас доведу у позицију да одустанемо од идеје Српске. Нећемо одустати!", поручује Додик.

Он је истакао да су закључци Народне скупштине Републике Српске порука генерацијама које долазе, те навео да Савјет за спровођење мира у БиХ /ПИК/, који је, такође, негативно оцијенио ове закључке, представља "нешто склепано и подвалу Српској".

"Нити читам њихове коминикее, нити ме занимају њихови ставови. Ако имају шта рећи Српској, нека дођу овдје и кажу. Ако то хоће и ми хоћемо да причамо. Ми знамо да читамо Дејтонски мировни споразум и Устав. Закључцима смо се савршено добро кретали кроз Устав и Дејтонски споразум и зашто било ко, па и ОЕБС сада брани криминалну заоставштину високих представника?", пита Додик.

Он је рекао да су закључци право Српске, те да су оцјене и ставови ПИК-а и ОЕБС-а њихова ствар.

"Наставићемо да радимо оно што је у интересу овог народа", поручио је Додик.