ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/11/2019

ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ

 

БИЈЕЉИНА, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - За шест година рада у новом објекту бијељинске Болнице "Свети врачеви" у поликлиници је прегледано готово милион пацијената, 100.000 људи примљено је на болничко лијечење, а 25.000 пацијената је оперисано, рекао је директор Болнице Синиша Максимовић на обиљежавању крсне славе ове здравствене установе - Светих врача Козме и Дамјана.

 

Максимовић је, честитајући славу запосленима, захвалио за подршку свима који дијеле вриједности љекарског занимања.

"Пацијенти долазе у нашу установу са великим повјерењем, а ми ћемо наставити одговоран и професионалан рад и улагање у нова знања и технологије да одговоримо на највеће изазове и проблеме", најавио је Максимовић.

Он је навео да болница има 560 запослених, међу којим 123 љекара.

"У овој години је уведено много нових процедура, а нарочито смо поносни на област хирургије. У ангио-сали се збрињава велики број пацијената од којих 60 одсто долази са других подручја Републике Српске", рекао је Максимовић.

Према његовим ријечима, приоритет за наредни период је отварање психијатријског одјељења у Болници "Свети врачеви" у Бијељини.

Уз бројне госте из политичког и друштвеног живота Републике Српске и града Бијељине запослени у Болници обиљежили су крсну славу у просторијама ове здравствене установе.