ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/11/2019

ПОНИШТЕНА ДИПЛОМА ДИРЕКТОРА ОБА ОСМАНА МЕХМЕДАГИЋА

 

БАЊАЛУКА, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Универзитет за пословне студије Бањалука поништио је диплому директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића за коју је Републичка просвјетна инспекција утврдила да је стечена незаконито, потврђено је Срни у Инспекторату Републике Српске.

 

"Републичка просвјетна инспекција извршила је данас на Универзитету за пословне студије Бањалука контролу да ли је извршено рјешење којим је дат налог да буде поништена диплома Османа Мехмедагића и проглашена ништавом у `Службеном гласнику Републике Српске`. Утврђено је да је Универзитет поступио по рјешењу инспектора", истакли су у Инспекторату.

Увидом у предочену документацију, како је наведено, утврђено је да је Сенат Универзитета за пословне студије на ванредној сједници 12. новембра 2019. године донио рјешење којим је поништио диплому издату на име Османа Мехмедагића.

Инспектору је на увид предочена и уплатница "Службеног гласника Републике Српске" од 13. новембра 2019. године за објављивање да је поменута диплома неважећа.

Универзитету за пословне студије је дат налог да инспектору послије објављивања достави доказ да је диплома поништена у "Службеном гласнику Републике Српске".