ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/11/2019

ДОМ ЗДРАВЉА ОБИЉЕЖИО КРСНУ СЛАВУ

 

ВИШЕГРАД, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Ломљењем славског колача запослени у Дому здравља Вишеград обиљежили су данас крсну славу Светог Козму и Дамјана.

 

Протојереј Александар Топаловић у бесједи је рекао да је посао здравствених радника племенит и да изискује да у срцу имају љубав према човјеку.

"То је света дужност, ви сте зато положили Хипократову заклетву која вас обавезује да то чините. Та заклета је у људској природи, а већа заклетва да чините племениту дужност је заклетва пред Богом", истакао је Топаловић.

Он је навео да је Дом здравља мјесто гдје се налази утјеха у тешким тренуцима.

"Свако од нас има тешке тренутке, у животу се смјењује радост, туга и боли, а ту бол осим цркве морамо сјединити и ову установу и у њој проналазити изљечење", навео је Топаловић и додао да је ова установа значајна за све мјештане Вишеграда.

Директор Дома здравља Снежана Ђуровић рекла је да је ова установа постигла видне резултате, захваљујући општини Вишеград и начелнику Младену Ђуревићу.

"Имали смо и ове године бесплатне систематске прегледе за становнике општине Вишеград, тако да ћемо и сљедеће године унаприједити превентивне прегледе и гледати како да будемо приступачнији становништву", истакла је Ђуровићева.

Љекар Дома здравља Вишеград Горан Лончаревић рекао је да установа настоји да иде укорак са временом, да одржи ниво здравствене заштите, а услов за добар рад је сарадња са локалним Одбором за здравље и са општином.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је запосленима крсну славу и рекао да је ово велики дан за здравствене раднике и грађане.

"Здравственим радницима желим да имају што мање посла у наредном периоду и да се уз помоћ општине Вишеград унапређују колико је могуће", рекао је Ђуревић.