ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/11/2019

ДОМ ЗДРАВЉА И БОЛНИЦА ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ

 

ТРЕБИЊЕ, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Општа Болница и Дом здравља у Tребињу данас су прославиле крсну славу - празник посвећен светитељима Козми и Дамјану, у народу познатим и као Свети Врачи.

 

Директор Болнице Љубица Миљановић рекла је да је ова година за установу била веома радна и да су љекари највише посла имали са пацијентима обољелим од малигних обољења, али и са повријеђенима у саобраћајним незгодама у којима су учествовали млади људи.

Она је упутила апел младима да да не узимају алкохол и стимулативна средства јер се највећи број саобраћајних незгода и озљеда догађа након њиховог коришћења.

"Пожељела бих да у сљедећој години сва наша одјељења имају мање посла, а једино да гинекологија има више посла", навела је Миљановићева.

Она је додала да ће ова установа у наредном периоду радити на унапређењу дијагностичких и терапијских процедура уз помоћ локалне заједнице, ресорног министарства и Владе Републике Српске.

Крсну славу требињским здравственим радницима честитао је и градоначелник Мирко Ћурић који је истакао да је циљ локалне самоуправе да обезбиједи веће плате радницима, али и боље здравстене услове лијечења за пацијенте.

"Пацијенти не смију да испаштају, а наш циљ је да им у наредном периоду створимо што боље услове и да тежимо да сви запослени имају веће плате", рекао је Ћурић.

Када су у питању капитални пројекти Болнице, Ћурић је навео да је завршена топлотна пумпа чиме је Болница добила адекватно гријање и изразио наду да ће и преко љета Болница имати одговарајуће хлађење.

Обиљежавању крсне славе требињских здравствених установа присуствовали су бројни медицински радници, те представници политичког и привредног живота Требиња.