ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/11/2019

ПРИЈЕДЛОГ СУДУ ЗА ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИХ ИНСПЕКТОРA СИПЕ

 

САРАЈЕВО, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Тужилаштво БиХ предложиће Суду одређивање притвора за запослене у Агенцији за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ Божу Пурковића и Предрага Мрђу, осумњичене за злоупотребу службеног положаја.

 

Они се сумњиче да су незаконито уступили и дали на увид осумњиченим лицима податке који су прикупљени током посебних истражних радњи у оквиру акције кодног назива "Перо", а који се односи на истрагу незаконитости у вези издавања школских диплома, на којем ради Тужилаштво Унско-санског кантона.

Притвор ће бити предложен због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу вршењем утицаја на свједоке или саученике.

Тужилаштво је саопштило да се истрага интензивно наставља.

У акцији "Перо", коју су јуче спровели припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, претресени су стамбени и пословни објекти на 12 локација на подручју Бихаћа, Цазина, Сарајева, Зенице, Високог, Тузле и Источног Сарајева.

Aкција је изведена због постојања основа сумње да су осумњичена лица у овом предмету починила кривична дјела организовани криминал, а у вези са кривичним дјелима злоупотреба службеног положаја и овлаштења, примање дара и других облика користи и прање новца.