ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/11/2019

КАЈАКАШИ СЕЛЕКЦИЈЕ СРБИЈЕ НА ПРИПРЕМАМА У TРЕБИЊУ

 

TРЕБИЊЕ, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - На припремама у Требињу бораве 24 кајакаша и члана стручног штаба А репрезентације Србије, који се на Горичком језеру припремају за нове медаље.

 

Како је објављено на званичном сајту Градске управе, то је био и повод да са њима разговара градоначелник Мирко Ћурић, који им је захвалио што су послије више година одлучили да припреме одраде у Требињу.

Ђурић је рекао да су кајакаши истакли потенцијале Горичког језера.

"Драго ми је што су ми пренијели своја искуства, а нека од њих везана су за Требиње. Чланови неколико селекција су их питали гдје обављају припреме, који је то град, гдје је то мјесто гдје је ријека тако чиста", рекао је Ћурић.

Ћурић је казао да је са члановима А кајакашке селекције Србије договорио да град Требиње у што скоријем периоду ријеши неколико њихових приједлога који би додатно допринијели развоју овог спорта на Горичком језеру.

"Њихов приједлог је да се уреди стаза која је прилаз до Горичког језера, простор за прилазак кајаку и један монтажни објекат који би био свлачионица. Сада је на нама у граду да то урадимо, а сљедећи сусрет договорили смо за март 2020. године, када треба да дођу представници још неколико селекција", навео је Ћурић.

Новоименовани селектор А репрезентације Србије Павле Јованов за Требиње има само ријечи хвале.

Он је истакао да му је веома драго што су имали прилику да разговарају са требињским градоначелником, који је, како је рекао, њихове приједлоге одмах прихватио.

"Све што смо предложили, а што би свим кајакашима значајно поправило услове за рад, господин Ћурић је прихватио. Наш сљедећи сусрет је у марту, када ће доћи још представници још неких репрезентације са нама на припреме", навео је Јованов.

Јованов каже да је неколико кајакаша, чим су објавили фотографије са Горичког језера, добило поруке од својих колега из Европе са питањима гдје се налазе и какви су услови.

"Са наше стране отишле су само препоруке. Град је диван, људи су добри, услови су одлични", казао је Јованов.

Репрезентативка Милица Старовић рекла је да се у Требињу припремала за свјетско првенство које је одржано у августу у Сегедину, гдје је изборила визу за Олимпијске игре 2020. године у Токију.

Она је казала да је одушевљена градом и Горичким језером.

"Из Требиња идемо по медаље. Вјерујем да ће се о Горичком језеру тек причати, јер су услови више него одлични, а тек ће бити када се уради ово што смо данас предожили", истакла је Старовићева.

У Требиње већ 19 година долази Мирослав Родић који је члан стручног штаба и дојучерашњи селектор репрезентације. Према његовим ријечима, на припреме су долазиле млађе категорије селекције кајакашке репрезентације Србије, појединци-чланови А селекције, те бројни кајакашки клубови.

Он је оцијенио да је сарадња са Кајак клубом "Требишњица" на високом нивоу.

"Ту су за сваку врсту помоћи која нам затреба. Овај спорт може да буде веома значајан за туризам Требиња, за који знам да је у великој експанзији", рекао је Родић.

Припреме А кајакашке селекције Србије у Требињу трајаће до 20. новембра.