ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/11/2019

ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ ОДШКОЛОВАО ВИШЕ ОД 6.000 СТУДЕНАТА

 

БАЊАЛУКА, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Филозофски факултет Универзитета у Бањалуци обиљежио је вечерас 25 година рада и развоја, у току којих је диплому ове високошколске установе стекло око 6.700 студената.

 

Декан Филозофског факултета Универзитета у Бањалуци Срђан Душанић рекао је да је овај факултет почео са радом у вријеме које се на много начина разликовало од садашњег, те да је био у далеко ширем саставу него што је сада.

"Временом су се поједини дијелови осамостаљивали, те су неки од одсјека постали факултети за себе, као што је Природно-математички, Факултет за физичко васпитање, Филолошки, те Факултет политичких наука", рекао је Душанић новинарима прије почетка свечане академије.

Он је навео да овај факултет тренутно обухвата шест студијских програма, чији су циљеви рада у вези са унапређењем свеукупног стања у образовању.

"Сматрамо да и у основном и средњем образовању постоји доста простора за унапређење, што је уско повезано и са нама, јер ми производимо кадрове који раде у школама, те ћемо дати све од себе да тај кадар буде што бољи", рекао је Душанић.

Он је навео да је стратешки циљ да се уведу и додатне активности за студенте, да се њихово образовање не сведе само на наставу и испите, те на утврђивању техничких услова за рад.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да је једна од најзначајнијих организационих јединица бањалучког Универзитета управо Филозофски факултет, који баштини традицију претходне Педагошке академије.

"Увијек постоји потреба за унапређењем одређених подручја као што је модернизација наставе и наставног процеса, те обезбјеђивања квалитетне студентске праксе, као и интернационализације учешћа наставника, сарадника и студената у националним и међународним пројектима, и радићемо на унапређењу ових процеса", рекао је Гајанин.