ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/11/2019

ПОЗИВ НА ЈЕДИНСТВО ПОЛИТИЧКИХ СНАГА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик указао је на неопходност јединства свих политичких снага у Републици Српској и поновио спремност да, с тим циљем, разговара са опозицијом.

 

"Али, морамо да радимо на политикама које се морају поштовати", рекао је Додик синоћ на скупу у Источном Сарајеву који је окупио представнике друштвеног, пословног и политичког живота тог града.

Он је навео да је спреман да опозицији омогући учешће у новом саставу Савјета министара.

Говорећи о иницијативама за промјену Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Додик је упозорио да се њима подрива статус Републике Српске у парламенту јер се жели у Пословник увести категорија Срби, умјесто Српске.

"Ако изгубимо позицију да разговарамо као Република Српска, ми ћемо за извјесно вријеме доћи у колапс и то је она прича о грађанској земљи у којој нема народа већ само постоје људи", рекао је Додик.

Он је подсјетио да снаге из Федерације БиХ, гдје год могу, на позиције у заједничким структурама именују Србе из Федерације и онда кажу да је испуњена квота која припада Србима.

"Зато је важно и зато и овом приликом позивам опозицију на разговор да покушамо да направимо заједнички приступ. Разумијем шта је интерс Републике Српске и спреман сам да учиним да се постигне јединство", рекао је Додик, који је и предсједник СНСД-а.