ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/11/2019

У МОСТАРУ САСТАНАК ДОДИКА И ЧОВИЋА

 

МОСТАР, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - Делегације СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, предвођене предсједницима Милорадом Додиком и Драганом Човићем, састаће се данас у Мостару, гдје би требало да разговарају о могућностима формирањa власти на нивоу БиХ.

 

Састанак ће бити одржан у Дому ХДЗ-а БиХ са почетком у 11.00 часова, а изјаве за новинаре планиране су у 13.00 часова, најављено је из ХДЗ-а.

Додик је јуче рекао да ће данас у Мостару разговарати са руководством ХДЗ-а о могућностима формирањa власти на нивоу БиХ, те поручио да Република Српска неће прихватити никакав документ који личи на причу о Годишњем националном програму за приступање НАТО-у /АНП/.

Он је нагласио да проблем у формирању власти на нивоу БиХ није ХДЗ, те да одавно не прати шта говори лидер СДА Бакир Изетбеговић.

"Одавно знам да све што каже није истина. Дакле, до њих је. Овдје је јасно да Српска неће прихватити никакав документ који може да личи на причу о АНП. Нисмо глупи да кажемо - назовите ви то како хоћете, а онда то пошаљете у Брисел и они то сматрају као АНП. Зар стварно мисле да смо толики кретени? Наравно да нисмо", поручио је Додик, који је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је оцијенио као потпуно нереално то што политичко Сарајево тражи од СНСД-а да овај технички документ буде изнесен пред Савјет министара који у свом саставу данас нема ниједног члана СНСД-а.

"Када би они то усвојили, како је рекао и лидер СДС-а Мирко Шаровић, то значи да би се отворила врата за реконструкцију власти, односно нову структуру власти. Ми у Савјету министара немамо никога и онда они полако покушавају да пренесу одговорност на нас и кажу - ви ћете донијети одлуку која ће гласити тако и тако када сутра сједнете тамо... Е нећемо, па да видимо како ће то изгледати са њима /представницима опозиције у Српској/ у Савјету министара", поручује Додик.