ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/11/2019

СРАМАН ПОКУШАЈ СДА ДА ОМАЛОВАЖИ ЛИК И ДЈЕЛО НИКОЛЕ КОЉЕВИЋА

 

БАЊАЛУКА, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српска демократска странка /СДС/ истиче да је сраман покушај Странке демократске акције /СДА/ да омаловажи лик и дјело оснивача СДС-а Николе Кољевића, чија је биста откривена у Бањалуци, те поручује да нико у БиХ, а понајмање СДА, нема право да своје виђење прошлости намеће Србима и Републици Српској.

 

"Њихово држање придика о дешавањима из прошлости било коме сматрамо преамбициозним", саопштено је из СДС-а.

У саопштењу се истиче да догађаји и личности, захваљујући којим је створена Република Српска јесу дио историје српског народа, који ће то перципирати и тумачити без наметања било коме.

"Управо онако како не жели да намеће своје ставове и тумачи личности и догађаје значајне за друге народе у БиХ", поручују из СДС-а.

Биста професора Николе Кољевића, некадашњег потпредсједника Републике Српске и једног од оснивача СДС-а, откривена је јуче у парку испред зграде Народног позоришта у Бањалуци, у присуству највиших званичника Српске.

Из СДА постављање бисте тумаче као "нови скандалозан и антицивилизацијски чин величања ратних злочинаца од власти ентитета Републике Српске".