ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника15/11/2019

УХАПШЕНО ОСАМ ЛИЦА, ПРЕТРЕСИ ИЗВРШЕНИ НА ДЕВЕТ ЛОКАЦИЈА

 

БАЊАЛУКА, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - У оквиру оперативне акције кодног назива "Мерлин 2" слободе је лишено осам лица због постојања основа сумње да су се као организована криминална група бавили неовлаштеном производњом и прометом опојним дрогама, а претреси су извршени на девет локација, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

 

Акцију проводе полицијски службеници Полицијске управе Градишка у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, а по наредби Окружног суда Бањалука извршени су претреси на седам локација на подручју Полицијске управе Градишка, те на по једној локацији на подручју полицијских управа Бањалука и Приједор.

"Предмети изузети приликом претреса локација које користе лица лишена слободе биће кориштени као доказ у кривичном поступку и то мобилни телефони и одређена количина опојне дроге марихуне", наводи се у саопштењу.

Из МУП-а истичу да је приликом провођења акције "Мерлин 2" у Градишки повријеђена једна полицијска службеница, када је лице лишено слободе покушало да побјегне.

Акција "Мерлин 2" проводи се под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.