ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/11/2019

СДС И ПДП НЕ ПОШТУЈУ ЗАКЉУЧКЕ СКУПШТИНЕ, СНСД ОДЛУЧИО ДА ИХ ЗАУСТАВИ

 

БАЊАЛУКА, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - С обзиром на то да су се СДС и ПДП оглушили о закључке Народне скупштине Републике Српске од којих се један односио и на Пословник о раду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и наставили да инсистирају на његовој измјени, СНСД је одлучио да их заустави тако што је предложио своје чланове у комисије парламента, саопштено је из СНСД-а.

 

"Да то нисмо урадили, СДС и ПДП би ушли у измјене Пословника у чему би им помогла СДА. Осим што су одбили позив на српско јединство, СДС и ПДП су показали да им одлуке највишег законодавног тијела у Републици Српској не значе ништа и да они имају обавезе према другим рукама које гласају за њих, иако су гласове и мандате добили у Републици Српској", наглашавају из СНСД-а.

У саопштењу се истиче да су "СДС и ПДП, налазећи изговор у наводним пројектима који су заустављени у парламентарној процедури, и овај пут одрадили посао за Бакира Изетбеговића".

"/Предсједници СДС-а и ПДП-а/ Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић мисле да је већа штета од заустављања пројеката него од заустављања воље једног народа на изборима и да све буде горе - њиховог народа", поручили су из СНСД-а.